.

.

.

.

قلب آبی ( خلیج فارس) در تهران

    دوازدهمین جشنواره فرهنگی هنری یکهفته با کانون با عنوان قلب آبی «خلیج فارس» طی روزهای 4 لغایت 11 اردیبهشت در مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری کانون تهران برگزار شد، مجموعه‌ای از آثار فرهنگی، ادبی و هنری کودکان عضو و مربیان مراکز کانون در سه استان خوزستان‌، بوشهر و هرمزگان و آثاری از دیگر نقاط کشور با موضوع خلیج فارس در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.

    ارایه بیش از 180عنوان جزوه‌های تحقیقی اعضا و مربیان با محتوای مراسم، اعتقادات و باورها، ضرب‌المثل‌ها و شخصیت‌ها و بازی‌های محلی ساکنان خلیج فارس و ... از بخش‌های مهم این نمایشگاه به شمار می‌رفت.

    همچنین در بخش کارگاه‌های ادبی مجموعه‌ای از نوشته‌های کودکان که واگویه‌های آنها با خلیج همیشه فارس ایران بود به نمایش گذاشته شد و شرکت کنندگان با شرکت در این کارگاه‌ها و بانوشتن متن‌های ادبی، عشق و علاقه خود را به خلیج جاودان فارس ابرازکردند.

کارگاه‌های هنری شامل نقاشی، صدف‌سازی، بادبادک‌سازی و قایق‌سازی از دیگر بخش‌های جذاب این جشنواره بود.

    به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر در این جشنواره مربیان استان در بخش های معرفی سرزمین ، معرفی وقایع ، معرفی شخصیت ، معرفی آداب و رسوم ، معرفی آثار هنری اعضاء ، معرفی آثار تحقیقی اعضاء و مربیان ، معرفی آبزیان خلیج فارس و پوشش محلی مناطق حاشیه خلیج فارس فعالیت داشتند.

    در بخش معرفی سرزمین توسط نمونک بزرگ و دو بعدی و سه بعدی در ابعاد 50 متر مربع بندر تاریخی و باستانی سیراف توسط دو مربی زن و مرد ، با پوشش محلی مناطق خلیج فارس بصورت قصه و نماهنگ معرفی گردید. در این بخش کودکان و نوجوانان با تاریخچه پیدایش بندر سیراف ، هنر کشتی سازی و دریا نوردی مردم سیراف، دریا نوردان ومورخین سیرافی ، سبک معماری ، فرهنگ ، آداب و رسوم و مذهب مردم سیراف ، اهمیت اقتصادی و سیاسی این بندر در خلیج فارس و... آشنا شدند.

در بخش دیگری از غرفه معرفی سرزمین ، به وسیله ی ماکتی در ابعاد 9 متر مربع استان های حاشیه خلیج فارس ، پوشش محلی این مناطق ،  بنادر وجزایر خلیج فارس ، پوشش مناطق مختلف و کسب و کار مردم معرفی گردید.

    معرفی جزیر مرجانی خارگ بخش دیگری از فعالیت های استان بوشهر بود. در این بخش کودکان و نوجوانان با موقعیت جغرافیایی ، اهمیت اقتصادی ، تأسیسات نفتی ، جمعیت و آداب و رسوم مردم جزیره و... آشنا شدند.

     در بخش معرفی شخصیت ، کودکان و نوجوانان توسط مربی و با پوشش و گویش محلی مردم تنگستان و به کمک ماکت با شخصیت شهید رئیسعلی دلواری از تولد تا جوانی و همچنین دلایل مبارزات ایشان با انگلیسی ها و رشادت های وی و هم رزمانشان در برابر تهاجم انگلیس در قالب قصه آشنا شدند.

سنج و دمام زنی توسط مربیان یکی دیگر فعالیت های استان بوشهر بود. بچه ها در این بخش با روش ساخت دمام و صدای آن و همچنین مناسبت های استفاده از این ساز آشنا شدند.

    معرفی بنا های تاریخی و باستانی استان بوشهر ، سبک معماری ، تاریخچه ساخت ، مصالح ساختمانی و تأثیر آب و هوای حاشیه خلیج فارس بر شکل و سبک معماری خانه های مناطق حاشیه خلیج فارس از جمله فعالیت های استان بود.

در بخش دیگری از نمایشگاه کودکان و نوجوانان با انواع آبزیان خوراکی و غیر خوراکی خلیج فارس و ابزار های مختلف صید ماهی آشنا شدند.

 

قصه گویی با گویش و لباس محلی از دیگر فعالیت های مربیان استان در این جشنواره بود .شایان ذکر است در روز دهم اردیبهشت ماه به مناسبت روز ملی خلیج فارس ویژه برنامه ای اجرا گردید که در این برنامه مربی استان بوشهر با لباس و گویش محلی بصورت دل نشینی داستان دلاوری های شهید رئیسعلی دلواری را برای بچه تعریف کرد سپس مربیان مرد و زن بوشهری در پوشش محلی ، مسابقه جذاب و پر هیجانی را بین بچه ها برگزار نمودند. در پایان این مراسم و پس از قرائت بیانیه بچه ها با حمل تومار 25 متری پشت سر مربیان استان بوشهر که با سنج و دمام فضای نمایشگاه را دگرگون کرده بودند چندین دور چرخیده و در حمایت از نام تاریخی خلیج فارس شعار سردادند. لازم به ذکر است در طول برگزاری این جشنواره علاوه بر نشریات ،  شبکه اول ، دوم ، خبر و جام جم از فعالیت مربیان استان برنامه ها و اخبار بسیار خوبی را منعکس نمودند.

   

 

از دیگر برنامه های متنوع و جالب این جشنواره برپایی جشن بادبادک ها و اجرای موسیقی توسط دو گروه از اعضاء استان های یزد و خوزستان بود که با نوای دل‌انگیز سازهای ایرانی فضای جشنواره را معطر نمودند.

جشنواره یک هفته باکانون با تأکید بر ماندگاری و جاودانگی قلب آبی ایران، خلیج فارس روز 11 اردیبهشت در تهران پایان یافت. در این جشنواره از استان بوشهر آقایان سید سعید مدنی پور و محمد علی یزدان شناس با همراهی خانم سمیه رسولی هنر نمایی نمودند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد